lördag 3 maj 2014

Fler funderingar

Nu har jag en såndär fundering igen, likt den om kuvert och hur de ska återvinnas. Känner mig fortfarande lite frågande kring det där. Vad händer med plasten egentligen som ändå hamnar bland allt papper? Sållas det bort på något vis eller hur fel blir det?? 

Nä nu var det ju en ny fundering. Den har kommit upp i och med senaste veckans förkylning. Mycket rinnande näsor leder till mer åtgång av papper vis snyftningarna. Så står jag kanske i badrummet, snyter mig och sedan slänger jag pappret. Vad är bäst då, att slänga pappret i papperskorgen som bara går i vanliga soporna sen, eller är det bättre att spola ner pappret i toaletten? Tänker väl miljömässigt liksom? Hm!

Något annat jag stör mig enormt på vas det gäller återvinning är alla som slarvar så enormt. Vi har några tunnor på gården tex för kartong, tidning osv. Så har folk samlat tex mjölkpaket i en plastpåse och sedan bara slängt allt, inklusive plastpåsen ner i stora soptunnan för kartong. Hallå, plastpåsen är inte kartong??? Hur blir det sen då när sopbilen kommer och hämtar kartongerna? När det är massa plastpåsar i? Hur löser det sig sen? Så mycket frågetecken....

Laddat för natten. Nässpray är det viktigaste att ha hemma just nu. Gravidtäppa plus vanlig täppa är inte skoj. Idag på morgonen riktigt hörde och kände jag hur det släppte i näsan efter mycket om och men. Vilken befrielse när luften åter kan passera!

Inga kommentarer: